• 7149 Báta, Fő út 9.-11.
  Szállások     Báta     Múltidéző és Hagyományőrző Porta

Múltidéző és Hagyományőrző Porta - Báta

Báta, Múltidéző és Hagyományőrző Porta

Múltidéző és Hagyományőrző Porta, Báta


„MÚLTIDÉZŐ és Hagyományőrző Porta a Duna- Dráva Nemzeti Park és a Gemenci erdő területén a Sárköz legdélibb kis falujában BÁTÁN”


„ÖRÖKSÉGÜNK AZ ÉLŐ HAGYOMÁNYOK”


„TAPASZTALJA MEG A MÚLT ÉS JELEN HARMÓNIÁJÁT”


Bátai Fazekas Ház- Mohr Vendégházat 2008-ban nyitottuk meg, amelyet húsz éves kereskedelmi munkát felhagyva a szomszédos telken lévő Fazekas Ház ( melyben élünk ) bővítéseként kialakított
" MÚLTIDÉZŐ Hagyományőrző Portát"
Vendégházzal együtt működtetünk és az ápoljuk őseink örökségét. Vendégházban két apartman 14 fő fogadására alkalmas az udvarban 6 fő részére sátorban való szállás is lehetséges. Család hagyatékából maradt bútorok újjáélesztésével (sárközi bútor)berendezett szobákban- pihenhet Ön és a paraszt ágyikókban mély álomba szenderülhet- kerámiák, kisplasztikai alkotások, a sárközi ételek, finom borok a múlt század hangulatát idézik, és teljes pihenést nyújtanak.
A vendégeink emellett egészségmegőrző kezeléseket is igénybe vehetnek;Galvanic Spa arc és testmasszírozás, biotron lámpa, Reiki.
A mellette lévő épület ad otthont Fazekas Ház kerámia műhelyének, ahol szívet – lelket gyönyörködtető használati és dísztárgyak vásárolhatók.

A birtok másfél hektár, sok gyümölcsfával, nagy réttel, háziállatokkal ( cicák). Sütőkemencés fedett kiülő, kerti pihenőhelyek, bográcsozási, grillezési lehetőségek (eszközöket biztosítjuk) várják a Kedves Vendégeket. 100 m- Somosi kápolna a Sárközi Életmód Fotókon kiállítás látható.
Megbeszélés alapján sárközi ízek (csúszás csibe, kakas pörkölt, halászlé, túrós-mákos rétes stb.) helyben kóstolhatók, illetve közösen készíthető. Sütőkemencében sütögetési lehetőség (tejfölös lepény, diós- mákos kalács) ) a háziasszonnyal.
A Báta Fő út 58.számú parasztház 1889-es évben épült amelyet a dédapám Sümegi József épített és fia Sümegi Mihály az 1939-es években átépített, homlokzati védettség alatt lévő népi műemlék. Környezete a régmúltat idézi, itt található a Fazekas Galéria, ahol ükunoka Szodorainé Mohr Szilvia keramikus kiállított kerámiák és férje Szodorai Péter Szabolcs amatőr szobrász a kisplasztikák alkotói.Nyugodt és csodálatos környezetben, erdők és vadvirágos rétek övezte csendben – ahol a madárkacsicsergés hallható – pihenhet a családjával és baráti társaságával.
A ház kertjébe a Gemenci erdőből sétáló őzikék csapata távcső nélkül csodálható.
Klastrom hegyen álló, kivilágított Szent Vér templom csábít esti sétára.
A Gemenci erdő és a Duna- Dráva Nemzeti Park felfedezésére remek kiindulópont lehet! Gemenci erdőt, kerékpárral, kisvasúttal, sétahajóval, tanösvényeken keresztül gyalogosan lehet felfedezni. Szekszárdtól 30, Bajától 35, Mohácstól 20 km távolságra a Gemenci erdő mellett fekszik, Tolna megye déli csücskében, a „Múzeumok faluja” néven is szokták emlegetni. Az idelátogatók a kiállításokon megcsodálhatják az ősi kelta emlékeket, a Szent Vér kultusz hagyományait, a régi mesterségeket, a sárközi népviseletet.
Jöjjön és töltsön el pár felejthetetlen napot nálunk és élvezze vendégszeretetünket.
„Szeretettel várjuk Önt a MÚLTIDÉZŐ és Hagyományőrző Portán”

Képek a szálláshelyről: Múltidéző és Hagyományőrző Porta adatlapja

Múltidéző és Hagyományőrző Porta, 7149 Báta, Fő út 9.-11.

Ajánlatkérés, kapcsolat felvételAjánlatkérés közvetlenül a szállástól

* - kötelezően kitöltendő mező

Ajánlatkérés a szállásadótól
A gombra kattintás után a rendszer elküldi a egyenesen szálláshelynek ajánlatkérését, üzenetét!
A válasz a megadott email címre fog érkezni!