• 5700 Gyula, Vár utca
  Szállások     Gyula     Gyulai Vár

Gyulai Vár - Gyula

Gyula, Gyulai Vár

Gyulai Vár, Gyula


A Gyulai Vár Gyula város egyik fő nevezetessége. Különlegessége többek között abban rejlik, hogy téglából épült, emellett Közép-Európa egyetlen épen maradt téglavára is egyben! A vár mintegy 600 éves, 2005-ben teljes felújítást végeztek rajta. A vár mellett egy csónakázó tó is található, valamint a híres Gyulai Várfürdő.
A Gyulai Vár és a vár környéke sok esemény helyszínéül szolgál. Szabadtéri játékokat, Pálinka fesztivált, és Jazz feszitvált is rendeznek a vár közvetlen közelében, vagy bent a várban.

A hazai Jazz élet jelentős eseménye a Gyula Jazz Fesztivál, ami általában júliusban kerül megrendezésre. Bár a fesztivál általában egy napos, de rendkívül színvonalas jazz esemény (fellépett már itt pl a Yellowjackets Mike Stern vendégszereplésével, de volt itt a Dave Weckl Band, Paul Wertico és Larry Coryell, és az Oregon is). A jazz koncerteket általában a vár mellett található Tó-színpadon tartják, vagy a várban található színpadon. Mindkét helyszín egyedülálló, különleges, és nagyban hozzájárul egy fantasztikus jazz élményhez.

Képek a szálláshelyről: Gyulai Vár adatlapja

Gyulai Vár, 5700 Gyula, Vár utca