• 7681 Hetvehely-kán, arany jános utca 27
  Szállások     Hetvehely-kán     ágnes-porta sopi-ház

ágnes-porta sopi-ház - Hetvehely-kán

Hetvehely-kán, ágnes-porta sopi-ház

ágnes-porta sopi-ház, Hetvehely-kán


A Mecsek hegység és a Zselici-dombság találkozásánál, egy festői, észak-déli fekvésű völgyben található.

 

Alapítása a XII. század elejére tehető, egy 1126-ban kelt oklevélben már fellelhető a falunak a - Kán nemzetségtől eredeztethető - neve.  

 A török időkben elnéptelenedett, a Würtenberbergből betelepített lakosságnak köszönhetően az 1760-as években újjáéledt.   

Tipikus sváb falu haranglábbal, temetővel, jellegzetes szobrokkal. 

 

A második világháború után a hagyományos paraszti lét és kultúra felbomlásának folyamata odáig vezetett, hogy 1978-ban mint önálló község megszűnt. Néhány szomorú esztendő után a falu ismét életre kelt, kedves hangulatával fogadja a látogatókat. A rekonstrukcióknak köszönhetően, érintetlen természeti környezetben a századelő magyar népi építészetének értékes öröksége újult meg.

Elhelyezkedés: A faluba érkezve áthaladva a településen, az emelkedőn leereszkedve, közvetlen jobbra fordulva található a házunk, fenyőfák takarásában, erdei környezetben, a város zajától távol. A vendégeinket pihenésre, kikapcsolódásra várjuk, füves, zárt nagy udvarral, fürdőmedencével, parkolási lehetőséggel.

Összkomfortos épületeinkben, melyekből az egyik kétszintes, a tetőtérben egy ötágyas szoba található. Az alsó szinten egy nagy étkező - társalgó, jól felszerelt konyha és minden igényt kielégítő fürdőszoba, WC helyezkedik el.

Az összkomfortos épületben pajtagaléria is üzemel; mely így lehetővé teszi nagyobb társaságok fogadását is max. 15-20 főig.

Ez a terület alkalmas kiállítások, alkotótáborok szervezésére is.

A másik vendégházban egy háromágyas szoba és egy négyágyas szoba van. Mindkét szoba pótágyazható. A szobákban hagyományos fűtés van, búboskemence és látványkályha.

A kiszolgáló helyiségek - felszerelt konyha, fürdő, WC - minden kényelmet kielégítenek. Igény esetén a területen sátor felállítása is lehetséges.

Vendégeinknek előzetes megbeszélés alapján teljes ellátást biztosítunk. Házias ételek, bográcsban főtt ételek, kemencében sült ételek, vegetáriánus ételek, grillételek, nyárson sütés.

 

A zárt füves udvaron szalonnasütési, sportolási lehetőség van. Kerti bútoraink, nyugágyaink  vendégeink kényelmes pihenését biztosítják. A gyermekeket játékokkal várjuk, csocsó, ping-pong , lengőteke.

Pihenést, a kényelmet színes TV, rádió biztosítja. Kérésre túravezetés a Nagymátéi Vadászházhoz, a Fekete István Atrborétumhoz.

Vendégeinknek - igény szerint - transzfert biztosítunk Bükkösdről. Üdülési csekket, SZÉP kártyát egész évben nyitvatartó házainkban elfogadunk.

 

Szeretettel várjuk egy nyugodt pihenésre, nyaralásra Kánba!

Képek a szálláshelyről: ágnes-porta sopi-ház adatlapja

ágnes-porta sopi-ház, 7681 Hetvehely-kán, arany jános utca 27

Ajánlatkérés, kapcsolat felvételAjánlatkérés közvetlenül a szállástól

* - kötelezően kitöltendő mező

Ajánlatkérés a szállásadótól
A gombra kattintás után a rendszer elküldi a egyenesen szálláshelynek ajánlatkérését, üzenetét!
A válasz a megadott email címre fog érkezni!