• 7673 Kővágószőlős, Klt. 1073/12.
  • 30/297-6945
  Szállások     Kővágószőlős     Diófás Vendégház

Diófás Vendégház - Kővágószőlős

Kővágószőlős, Diófás Vendégház

Diófás Vendégház, Kővágószőlős


Pécstől 7 km-re a Mecsek nyugati lábánál, évszázados diófák árnyékában található vendégházunk.

A Diófás Vendégházat 1871-ben présháznak építették. Teljes felújítás, átépítés után vált tavasztól-őszig komfortos, a mai kor igényeinek megfelelő vendégházzá, gyönyörű panorámával É-ra a Mecsekre, D-re a horvát hegyekre.
A ház kocsival 5 percre található a faluközponttól, az utolsó lakott háztól 200 m-re, magánhasználatú úttal lehet megközelíteni a műútról, ezért zavartalan nyugalom, a madárcsicsergés. A vezetékes vizet az ásott kút biztosítja.

A vendégházban 4 fő részére van szállás. A ház belépő folyosóból, fürdőszobából, és egy 20 m2 alapterületű helyiségből áll, amely egyik oldalon a konyhasarkot, a másik oldalon a hálósarkot foglalja magába: egy franciaággyal és 2 fő részére kinyitható kanapéval.

A konyha felszerelt (edények, mikrohullámú sütő, tea- és kávéfőző, villanytűzhely, hűtő), a szobarészben színes TV van. Ágyneműt és huzatot is biztosítunk.
A vendégház önálló, saját kerttel, parkolóval rendelkezik, a ház körül nagy rét terül el .A kiülő térkövezett, kerti bútorokkal, kültéri főzési és grillezési lehetőséggel, gyerekeknek homokozó (homokozó játékok), és csúszda áll a rendelkezésére. A vendégháztól 5 perces sétára található a horgásztó, ahol országos engedély nélkül is lehet horgászni. Akár 10 kg-os ponty, harcsa, süllő, kárász is horogra akadhat.

Kővágószőlős Pécstől 7 km-re fekszik, akár autóbusszal (naponta 16 járat) is megközelíthető. 25 km-re Szigetvár, 30km-re Sikonda, 35 km-re Harkány termál és élményfürdők, 20 km-re az Orfűi csónakázó, és horgásztó találhatóak.
Kővágószőlősről számos gyalogos és kerékpár túraút indul. Érdekes természeti képződmények közé tartozik a Zsongorkő-kilátó, ahonnan káprázatos panoráma jutalmazza a túrázó kitartását .
Babás szerkövei mellett említést érdemel a Jubileumi kereszt. Izgalmas látnivalót kínál a máig fennmaradt bronzkori földvár és a halomsírok, valamint a pálos rend XIII. századi Szent Jakab temploma és kolostorának romjai.

SZÉP kártyát elfogadunk.

Képek a szálláshelyről: Diófás Vendégház adatlapja

Diófás Vendégház, 7673 Kővágószőlős, Klt. 1073/12.

Ajánlatkérés, kapcsolat felvételAjánlatkérés közvetlenül a szállástól

* - kötelezően kitöltendő mező

Ajánlatkérés a szállásadótól
A gombra kattintás után a rendszer elküldi a egyenesen szálláshelynek ajánlatkérését, üzenetét!
A válasz a megadott email címre fog érkezni!