• 3645 Mályinka, Munkácsy út 3.
 • 30/9152-162
  Szállások     Mályinka     Papréte Vendégház

Papréte Vendégház - Mályinka

Mályinka, Papréte Vendégház

Papréte Vendégház, Mályinka


A Papréte Vendégház a Bükk északi részén fekvő Mályinkán található egy csendes mellékutcában. A település a hegység lábánál helyezkedik el, összeér az erdővel és a heggyel, amelyen keresztül egy erdei út vezet Lillafüredre. A település még Kazincbarcika felől közelíthető meg, így gyakorlatilag az átmenő forgalmat nem az autók jelentik Mályinkán, hanem csak az erre járó kéktúrázók, így teljesen alkalmas a kikapcsolódásra. Az aktív pihenésre vágyók pedig számos túrát tehetnek a Bükki Nemzeti Parkban, és nevezetességet kereshetnek fel a házból kiindulva, hiszen a közelben található Aggtelek, Szilvásvárad és Lillafüred is.
Szeretettel várjuk a pihenni vágyókat a Papréte Vendégházban!

A mályinkai szálláshely egyszerre 8 fő részére biztosít szálláslehetőséget, egy időpontban azonban csak egy csoport fogadását vállaljuk - Vendégeink zavartalan pihenése és kényelme érdekében. Az 2000-2004 között kívül-belül felújított ház különálló telken fekszik, azonban egy épületet alkot a szomszédos telken fekvő családi házzal, melyek között nincs átjárási lehetőség, így biztosítva a nálunk pihenők nyugalmát. A szálláshelyen 2 hálószoba áll a Vendégek rendelkezésére, mindkettő 4-4 ággyal (az egyikben 2 db kétszemélyes, a másikban 1 db kétszemélyes és 2 db egyszemélyes), szekrénnyel és televízióval felszerelve. A vendégházban a szobákon kívül egy felszerelt konyha, és egy zuhanyzós fürdőszoba szolgálja még a Vendégeink kényelmét. A teraszon van lehetőség dohányzásra, a füves udvar pedig többféle kikapcsolódásra is alkalmas.

A Papréte Vendégház teljesen felszerelt konyhával várja vendégeit, a főzéshez sütővel rendelkező tűzhely, mikrohullámú sütő, megfelelő számú edény áll rendelkezésére. A településtől 3 km-re, Dédestapolcsányban található étteremben Vendégeink beszámolói alapján finom étkeket szolgálnak fel, szolid árakkal, melyet akár üdülési csekkel is kiegyenlíthetünk. Étterembe Kazincbarcikán, Lillafüreden és Szilvásváradon is mehetünk egy-egy kirándulással összekötve.

Szolgáltatásaink:
A ház udvarán tűzrakó-hely várja a hangulatos szalonnasütést és a bográcsozást kedvelőket. Az autóval érkező vendégeink járművei a füves udvaron parkolhatnak. A télen és fűtési szezonban is van mód a házban pihenni, a fűtésért nem számítunk fel különdíjat, és üdülési csekket is elfogad szálláshelyünk. A Szállásadó igény és megfelelő időjárás esetén méhészbemutatót tart a település szélén (nem a ház közvetlen közelében) található telepen, illetve idei méz is kapható a házban: a vegyesméznek 900 Ft/kg, az akácméznek pedig 1100 Ft/kg az ára. A Papréte Vendégházban színes tv, társasjáték, kártya, olvasnivaló áll Vendégeink rendelkezésére a nálunk töltött idő kellemes eltöltéséhez.

A ház felszereltsége

 • Tűzhely    
 • Tűzrakó-hely    
 • Ágynemű, törölköző
 • Mikrohullámú-sütő    
 • Bogrács     
 • Televízió
 • Hűtőszekrény  
 • Nyárs, tűzifa     
 • Műholdas csatornák
 • Fagyasztó(rész)    
 • Kerti bútorok   
 • Kávéfőző     
 • Fedett pihenőhely   
 • Evőeszközök, edények    

    
A vendégház füves, zárt udvarán szalonnasütési és bográcsozási lehetőség várja Vendégeinket, illetve az érkezők autójának parkolása is megoldott.

Mályinka és környéke számos természeti látnivalóval vonzza a turistákat. A településtől nem messze található a kék majd a sárga jelzésen megközelíthető Dédes vára, melynek ostromát 1567. április 1-jén kezdte meg Hasszán temesvári basa. A 15 napos hősies védekezés után nagy mennyiségű puskaport helyeztek el a védők a vár tornya alá, amelynek felrobbantása 400 török halálát okozta. Bosszúból a basa leromboltatta a várat, ami azóta sem épült fel, már csak néhány fala áll, viszont gyönyörű kilátás kárpótolja a várhegyet megmászókat. A kék jelzésen továbbhaladók végigsétálhatnak a Várvölgyön egészen Bánkútig, ahol elkölthetünk egy kellemes ebédet a Fehér Sas Étteremben, és visszaindulhatunk, vagy választhatunk az összefutó turistajelzések közül túránk folytatásához, melyek közül az egyik Szilvásváradra vezet.
A településről induló másik turistaúton, a kék+ jelzésen is jónéhány látnivalót fedezhetünk fel. Az út a Csondró-patak vadregényes völgyén vezet keresztül, mely érinti az Odvaskői barlangszállást, amely ma is alkalmas pihenésre, a közeli Ámor-forrásnál pedig a szerelem vizével olthatja szomját a megfáradt turista. A jelzés Szentlélek felé vezet, amely szintén turista-, és turistajelzés-központ is egyben. Az út folyamán több kilátóhelyet érinthetünk (Odvas-kő, Látó-kövek), amelyekről tiszta időben még a Tátra csúcsai is megfigyelhetőek.
A közelben érdemes még felkeresni a dédestapolcsányi Kézműves Házat, illetve a tardonai Jókai-házat. A horgászat szerelmeseit a lázbérci víztározó, és a tardonai horgásztó várja, a téli sportok kedvelői pedig Bánkúton szánkózhatnak, síelhetnek.

Mályinka távolabbi környezetében is számos felkeresésre érdemes hely található. Egész napos kirándulás tehető a Bükk nyugati oldalán található Szilvásváradra, ahol kisvasút, kötélpálya, kerékpárkölcsönző, és a Szalajka-völgy páratlan szépségét biztosító Fátyol-vízesés található, több étteremmel, amelyek egyik specialitása a pisztrángból készült ételek elkészítése. Szintén igazi élményekkel gazdagodhatunk, ha Lillafüredre kirándulunk, ahol az ország legnagyobb vízesése mellett két kisvasútvonalból is választhatunk, vagy ha Aggteleket keressük fel, amely a világörökségként jegyzett barlangrendszereivel és karsztképződményei miatt egyedülálló.


Mályinkát Budapest felől a M3-as autópályán keresztül az Eger-Szilvásvárad-Dédestapolcsány útvonalon vagy Miskolc felől Kazincbarcikán és Dédestapolcsányon át lehet megközelíteni, illetve egy erdei kövesút vezet a településre Lillafüredről a Bükkön át.
Közvetlen autóbusszal Kazincbarcikáról, Ózdról, dédestapolcsányi átszállással Budapestről, Egerből, Szilvásváradról, kazincbarcikai átszállással pedig Miskolcról érhető el Mályinka. Vasúti összeköttetést pedig Kazincbarcika, Ózd és Sajókaza vasútállomásai biztosítanak, ahová Miskolcról futnak be a szerelvények.

Árak:  1400 Ft.-tól 2300 Ft.-ig

 

Képek a szálláshelyről: Papréte Vendégház adatlapja

Papréte Vendégház, 3645 Mályinka, Munkácsy út 3.

Ajánlatkérés, kapcsolat felvételAjánlatkérés közvetlenül a szállástól

* - kötelezően kitöltendő mező

Ajánlatkérés a szállásadótól
A gombra kattintás után a rendszer elküldi a egyenesen szálláshelynek ajánlatkérését, üzenetét!
A válasz a megadott email címre fog érkezni!