• 3534 Miskolc, Vár u. 24.
Szállások     Miskolc     Déryné-ház

Déryné-ház - Miskolc

Miskolc, Déryné-ház

Déryné-ház, Miskolc

Miskolc

Szállás egy mesebeli környezetben, a Diósgyőri vár kertjében!

A legendás Déryné ház a XVIII. század végén épült, és nevét  a magyar színjátszás legnagyobb alakjáról, Déryné Széppataki Rózáról kapta, aki 15 éven át élt ebben a házban. Az épület festői környezetben található, csodálatos panorámával a Diósgyőri várra és a Bükk hegységre. A teljesen felújított, korszerűsített műemlék épület felső szintjén 3 db kétágyas, zuhanyfülkés szobával várja vendégeit. A szobaár várlátogatást is magában foglal, amely egy igazi időutazásra hív Nagy Lajos király korába.

Pár kilométerre található Lillafüred a Palotaszállóval és a Hámori-tóval, valamint a közelmúltban felújított Függőkerttel. A tematikus függőkerti sétány a Szinva tanösvényre vezet, azt gazdagítja kilenc állomáshelyével. Az egyes megállók a költészetről, a költőkről, a természettudósokról, a szerelemről szólnak, de kellő hangsúlyt kapnak a természeti és a mesterségesen épített környezeti elemek is. A vízesés, az Anna-barlang, a Garadna-patak, a József Attila-szobor, a kőbe vésett Óda idézet, a megújult Palotaszálló látványa különösen alkalmasak arra, hogy a tematikus sétány attrakciós láncának induló szemei legyenek.

Érdemes még ellátogatni a kristálytiszta levegőjű Bükkszentkeresztre, ahol gyógynövényház működik, a Lillafüredi kisvasúthoz, amely romantikus bükki tájakon halad át, vagy az eredetileg Nagy Lajos király vadaskertjeként ismert Miskolci Állatkert és Kultúrparkba.
A Diósgyőri vár egész évben állandó- és időszaki kiállításokkal, változatos programokkal, rendezvényekkel várja látogatóit. Koncertek, színházi előadások, középkori várjátékok sora nyújt kellemes kikapcsolódást az idelátogatóknak.
Bővebb információ a www.diosgyorvar.hu oldalon, vagy a Diósgyőri vár hivatalos Facebook profilján.

Képek a szálláshelyről: Déryné-ház

Déryné-ház, 3534 Miskolc, Vár u. 24.

Déryné-ház - Miskolc


Áraink:
Kétágyas szoba: 8 000 Ft / szoba / éjszaka
Kétágyas szoba egy fő részére: 6 000 Ft / fő / éjszaka
Pótágy: 2 500 Ft / fő / éjszaka

Az árak tartalmazzák az Áfá-t, illetőleg egyszeri várbelépést, amely kizárólag turisztikai célú látogatásra vehető igénybe. A Diósgyőri vár rendezvényei belépőjeggyel látogathatók.

Gyermekkedvezmény: 6 év alatti gyermek szállása szülőkkel egy szobában ingyenes (max. 1 gyermek/szoba) Foglaláskor a pótágy igényt kérjük jelezni!

Az idegenforgalmi adó külön fizetendő, amely 450 Ft / fő / éjszaka (18 év felett fizetendő).


Ajánlatkérés, kapcsolat felvételAjánlatkérés közvetlenül a szállástól

* - kötelezően kitöltendő mező

Ajánlatkérés a szállásadótól
A gombra kattintás után a rendszer elküldi a egyenesen szálláshelynek ajánlatkérését, üzenetét!
A válasz a megadott email címre fog érkezni!