• 2544 Neszmély, Fő út 129.
  Szállások     Neszmély     Neszmélyi Hajóskanzen

Neszmélyi Hajóskanzen - Neszmély

Neszmély, Neszmélyi Hajóskanzen

Neszmélyi Hajóskanzen, Neszmély


Szállás a fedélzeten

A Neszmélyi Hajóskanzen Magyarországon egyedülálló lehetőséggel várja a hajózás a víz és a természet szerelmeseit. Festői környezetben a Neszmély község mellett található Duna mellékágban horgonyzó NESZMÉLY gőzhajó eredeti állapotban megmaradt 4 fős matrózkabinjai várják az ide látogatókat.

Az 1957-ben épült NESZMÉLY hajó az utolsó, eredeti formájában megmaradt gőzüzemű lapátkerekes vontatóhajó a Dunán. A csodás természeti környezetben horgonyzó hajón emeletes ágyakkal berendezett kabinokban történik a vendégek elszállásolása, a tisztálkodási lehetőség a közös fürdőkben biztosított.

Nyitva tartás: májustól októberig
Megközelíthetőség: hajóval, busszal, vonattal, autóval
Szállás típusa: hajókabin
Férőhelyek: 48 + 2 fő
Elhelyezés: 6 db 4 ágyas kabin a hajó orr részében, 6 db 4 ágyas kabin a hajó far részében
Fürdési lehetőség: közös zuhanyzó / WC (külön fiúknak és lányoknak)    
Közös helyiség: van    
Étkezés: helyben megoldott

Neszmély község főútján bronzszínű hajócsavar mutatja a Skanzenhez vezető utat. A Szent Ilona öböl nyugodt vizén, varázslatos természeti környezetben gőzhajók sorakoznak és páratlan kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak az egész család számára. Az 1957-ben épült Neszmély lapátkerekes gőzhajó 2010-ben teljes felújításon esett át. Feladata többek között, hogy kényelmes szállást kínáljon a Skanzenben több napot eltölteni kívánó Vendégek számára. A hajó orrában és far részében 12 db 4 ágyas matrózkabin várja az izgalmas kikapcsolódásra vágyókat.

A Neszmély hajó nemcsak szállást, de utánozhatatlan programokat is kínál; gőzgépét mozgás közben is megtekinthetjük, és megtapasztalhatjuk a hajóvezetés élményét, ha kipróbáljuk a hajó kormányállásban felépített interaktív szimulátort. A hajó lehetőséget ad nekünk arra, hogy igazi hajóskapitánynak érezzük magunkat!

Programok:

Legyél Te is hajóskapitány!
A gyermekek interaktív szimulátoron keresztül átélhetik, milyen is a valódi hajóvezetés élménye. Az újdonsült kis kapitányok kipróbálhatják a hajó kormányállásban felépített interaktív szimulátort, ami a budapesti Duna-szakaszt varázsolja a szemük elé.
5 perc: 500 Ft
15 perc: 1200 Ft
30 perc: 2000 Ft

Kiskalózok a fedézeten
Skanzenlátogatás tárlatvezetéssel:
A Neszmélyi Hajóskanzen hajóit tekinthetik meg a gyerekek tárlatvezetéssel. A nálunk megszálló csoportok részére a múzeumlátogatás ingyenes, előre bejelentkezett diákcsoportok részére 400 Ft / fő

Csónakázni jó!
A közvetlen környezetünkben fellelhető szigetek egyedülálló látványt nyújtanak az öböl vizéről. A szigetek ideális helyszínt biztosítanak számháborúzáshoz, különböző ügyességi versenyek és kalandtúrák lebonyolításához.
Evezős csónak bérlése: 400 Ft / fő / óra

Motorcsónakozás
6 fős motorcsónakkal vághatunk neki a szigetcsoporttal tarkított mellékágnak. Az adrenalin szerelmesei májustól szeptember végéig szelhetik a habokat. A motorcsónakozást 6 fős csoportokban tudjuk biztosítani.
1200 Ft / fő

Barangolás a Gerecse lejtőin
Neszmély település a Gerecse hegység lábánál található, így a környékben változatos domborzat, növény és állatvilág várja a túrázni vágyó csoportokat.
A kirándulásokat 15 fő feletti létszám esetén tudjuk biztosítani.
A program ára kísérővel: 200 Ft / fő

Süssünk rétest közösen!
A Skanzen területén, a Duna parton felállított rendezvénysátorban a helyi asszonyok segítségével ismerkedhetünk meg a neszmélyi rétes múltjával, és elkészítésének módjával. Rétes sütő verseny keretében próbára tehetjük ügyességünket, a kisült réteseket pedig el is fogyaszthatjuk.
Rétesnyújtó verseny: 700 Ft / fő

Képek a szálláshelyről: Neszmélyi Hajóskanzen adatlapja

Neszmélyi Hajóskanzen, 2544 Neszmély, Fő út 129.

Ajánlatkérés, kapcsolat felvételAjánlatkérés közvetlenül a szállástól

* - kötelezően kitöltendő mező

Ajánlatkérés a szállásadótól
A gombra kattintás után a rendszer elküldi a egyenesen szálláshelynek ajánlatkérését, üzenetét!
A válasz a megadott email címre fog érkezni!