• 8426 Pénzesgyőr, Béke u. 57.
  • 20/772-7981
  Szállások     Pénzesgyőr     Pangea Egyesület Oktatóközpontja

Pangea Egyesület Oktatóközpontja - Pénzesgyőr

Pénzesgyőr, Pangea Egyesület Oktatóközpontja

Pangea Egyesület Oktatóközpontja, Pénzesgyőr


Az oktatóközpont

A központot működtető és fejlesztő Pangea Egyesület 1991-ben alakult. Egyesületünk székhelye és oktatóközpontja a Magas-Bakony szívében, Pénzesgyőr községben található. Itt az évek során létrehoztunk a térségben szinte egyedülálló minőségű természetvédelmi oktatási, képzési bázist, amely egyszerre szolgálja az általános -és középiskolai és az egyetemi oktatást, a fenntartható életmód módszereinek és a biogazdálkodás népszerűsítését, bemutatását. Nevét a Breuer Lászlóról (Sumiról) egyesület 2006-ban elhunyt elnökéről kapta, akinek legnagyobbrészt köszönhető a létrehozott érték.

Az oktatóközpont és az itt alkalmazott módszerek számos más helyszínen szolgáltak például. Országos szinten (társadalmi szervezetek és iskolák részéről) ismert és elismert környezet- és természetvédelmi képzési központ.

Erdei iskola:

Szerintünk a természetvédelmi oktatóközpontok feladata az, hogy a megszokott otthoni környezetéből kiszakadt diák számára lehetőséget nyújtson egy, az övétől lényegesen eltérő életforma, a korábban csak a tankönyvek lapjairól ismert életközösségek, földtani jellegzetességek, hagyományos építészet stb. megismerésére. Az iskola rendjétől eltérően itt nem 45 percből állnak az órák, a foglalkozások nagy része a természetben zajlik, az ismeretátadás módszerei sem szokványosak. A nevelés nem csak az ismeretátadás helyszínén zajlik, hanem a mindennapi “vegetatív” tevékenységek, főzés, mosogatás, tisztálkodás stb. során is.

10-16 év közötti gyerekekhez értünk a legjobban, velük járjuk a környező erdőket és mezőket, ahol játékos keretben komoly szakmai munka folyik.

Kővel, vízzel, füvekkel és fákkal, időjárási jelenségekkel, patakban élő állatokkal, csillagképekkel és népdalokkal ismerkedünk. Együtt műveljük biokertünket és szakítunk friss gyümölcseiből.

Az élet körforgását, az élők egymásba kapcsolódó hálóját, a természet sok százmillió éves történetét, élettelennek tűnő szépségeit kutatjuk a gyerekekkel együtt.

Az általunk ismert útvonalakon is mindig találunk újat, programvezetőinknek is minden nap új csodát rejt, új felfedezést, aminek az örömét megosztjuk a velünk járókkal. Programjaink 4 és 8 órásak, tematikus túrák, gyógynövény ismereti és kézműves foglalkozások, kenyérsütés is szerepel köztük.

A részletes listát a honlapunkon találják.

Az épületek

Az oktatóközpont épületei az elmúlt másfél évtizedben nagyrészt önkéntes munkával épültek fel. A házhoz tartozó telek be van kerítve, van elég hely a játékra.

A két felújított házunkban 45 fő fér el kényelmesen.
Panoráma-házunk 13+2 fős (akadálymentes), a Tornácos-házunk 20+8+2 fős.
Házainkat az év minden napján igénybe lehet venni.
Minden ágyhoz takarót és kispárnát biztosítunk. Saját hálózsák szükséges, de ágyneműt mi is tudunk adni.
 A Tornácos házunkban egy nagy, 50 főt befogadó terem is található. Ami alkalmas lehet különféle rendezvények, csapatépítő tréningek megtartására. (volt már nálunk esküvő is)
A nagy házunkban 2 fürdőszoba található 2-2 zuhanyzóval, a kisebbik házunkban egy akadálymentes fürdő és egy hagyományos fürdőszoba is található.

A körbekerített udvaron  asztalok és szabadtéri,  fedett oktatóhelység is rendelkezésre áll. A kertben kerti zuhany, kenyérsütő kemence, katlantűzhely, tűzrakóhely, bemutató komposzttelep, a házak alatti völgyben 7 hektáros kaszáló, fiatal gyümölcsös és bemutató gyógy- és fűszernövénykert, valamint zöldségeskert, szolgálja bemutató tevékenységünket.

Szállásfoglalás esetén Bombay Bálinttal (20/965-6017) kell felvenni a kapcsolatot.

Étkezés: Önellátó, a főzéshez 50 fő részére konyhát és eszközöket biztosítunk. Ebédet és vacsorát rendelni is lehet, és lehetőség van a kerti katlantűzhelyben való főzésre, valamint a kertben szalonna sütésre is.

Árak

Alapdíj: 1690 Ft+ áfa /fő/éj  1995 Ft (brutto)
 
lehetséges díjak:
konyhahasználat: (melegítés és mosogatás esetén nem kell fizetni)
                             Tornácos ház 5000 Ft/ház/éj, Panoráma ház 3000/Ft/ház/éj
fűtés:                   Tornácos ház 5000 Ft/ház/éj, Panoráma ház 3000/Ft/ház/éj

Letölthető árkalkulátorunkkal egyszerűen kiszámolható, hogy mennyibe kerül az oktatóközpont használata. Nem kell mást tenni, csak az 1-15. sorba bevinni a kért adatokat és a 19-26. sorban megjelennek a felmerülő költségek.

A kalkulátor nem helyettesíti az árakról, programokról való személyes egyeztetést!

Képek a szálláshelyről: Pangea Egyesület Oktatóközpontja adatlapja

Pangea Egyesület Oktatóközpontja, 8426 Pénzesgyőr, Béke u. 57.

Ajánlatkérés, kapcsolat felvételAjánlatkérés közvetlenül a szállástól

* - kötelezően kitöltendő mező

Ajánlatkérés a szállásadótól
A gombra kattintás után a rendszer elküldi a egyenesen szálláshelynek ajánlatkérését, üzenetét!
A válasz a megadott email címre fog érkezni!