• 9942 Szalafő, Papszer 2.
  Szállások     Szalafő     Múltidéző Vendégház és Porta

Múltidéző Vendégház és Porta - Szalafő

Szalafő, Múltidéző Vendégház és Porta

Múltidéző Vendégház és Porta, Szalafő


A Múltidéző Porta az ŐRSÉGBEN, az Őrségi Nemzeti Park területén, a történelmi Őrség legarchaikusabban fennmaradt falujában SZALAFŐN, annak is teljesen különálló részén, a PAPSZER-PUSZTÁN – összesen három ház van – található.

A Porta kettő vendégházból áll, melyek az 1860-as években épült, országos védettség alatt lévő népi műemlék házak. Berendezésük, környezetük a régmúltat idézi.

Nyugodt, forgalomtól teljesen mentes csodálatos környezetben, öreg erdők és vadvirágos rétek övezte csendben – ahol csak a madárkacsicsergés hallható – pihenhet Ön.

A házak gazdája, a 94 éves korában elhunyt munkáskezű parasztasszony Gizi néni hagyatékából maradt bútorok újjáélesztése erdélyi barátnőm, Nusika keze munkáját dicsérik.
Cifra kalotaszegi motívumokkal pingált bútorok között – tulipános, gyümölcsös, madárkás – pihenhet Ön és a festett paraszt ágyikókban mély álomba szenderülhet.

A birtok másfél hektár, sok öreg gyümölcsfával, nagy réttel, két tókával, háziállatokkal (kiskecske, csirkék, cicák). Sütőkemencés fedett kiülő, kerti pihenőhelyek, bográcsozási, grillezési lehetőségek (eszközöket biztosítjuk) várják a Kedves Vendégeket. 100 m-re van a Szala, (Zala folyó), 400 m-re az Őrszem Fogadó, kb. 1 km-re a Pityerszeri Népi Műemlékegyüttes.

Megbeszélés alapján őrségi ízek (dödölle, vargányaleves, hajdinaleves, tökmagolajos ételek stb.) helyben kóstolhatók, illetve közösen dödölle készíthető. Sütőkemencében sütögetési lehetőség ( papszer-pusztai langalló stb. ) a háziasszonnyal.

2011-ben nyitottam a Vendégházat, melyet húsz éves közigazgatási munkát felhagyva a szomszédos telken lévő népi műemlék ház ( melyben élek ) bővítéseként kialakított Múltidéző Vendégházzal együtt működtetek.

A három vendégház összesen 25 fő fogadására alkalmas.

Vendégházak

A kék alapon festett bútorokkal berendezett Vendégház (7+2 fő) két apartmanból áll, melyek külön-külön és együtt is igénybevehetők.

Nyugati bejárattal két egybenyíló szoba van három és kettő parasztággyal, nagy konyha, (egyik falán végig a hagyományos funkciók mindegyikét tartalmazó műemlék kemencével) ahol a ház minden lakója kényelmesen elfér. A konyhában hagyományos épített tűzhely, (főzésre is alkalmas) a szobákban kandalló biztosítja a fűtést. Fürdőszoba és folyosó áll rendelkezésre.

Keleti bejárattal egy szoba, kettő egymás mellett lévő festett parasztággyal, gyermekek részére kihúzható ágy. Fürdőszoba és a szobával egy légtérben konyharész áll rendelkezésre. Kandalló biztosítja a fűtést.

Konyhák felszereltsége: villanytűzhely, hűtőszekrény, mikro, kenyérpirító, kávé/teafőző, konyhai eszközök.

A ház keleti bejárata mozgáskorlátozottak számára kialakított, ezáltal az egész ház alkalmas mozgáskorlátozottak közlekedésére.

A sötétzöld alapon festett bútorokkal berendezett Vendégház (6+2 fő) három apartmanból áll.

Nyugati bejárattal a szobában kettő egymás mellett lévő festett parasztágy van, fürdő és a szobával egy légtérben konyharész tartozik az apartmanhoz.
Hagyományos ( főzésre is alkalmas ) tűzhely biztosítja a fűtést.

Középső bejárattal a szobában két különálló festett parasztágy van és egy kihúzható ágy gyermekek részére. Fürdő és a szobával egy légtérben konyharész áll rendelkezésre.
Búboskemence biztosítja a fűtést.

Keleti bejárattal a szobában kettő egymás mellett lévő festett parasztágy van, fürdő és a szobával egy légtérben konyharész tartozik az apartmanhoz. Búboskemence biztosítja a fűtést.

Konyhák felszereltsége: villanytűzhely (keleti apartmanban főzőlap), hűtőszekrény, mikro, kenyérpirító, kávé/teafőző, konyhai eszközök.
Fedett kiülő tartozik az apartmanhoz.

A házak udvarán sütőkemencés fedett kiülő, bográcsozási, grillezési lehetőségek (eszközöket biztosítom), kinti pihenőhelyek.

Múltidéző Vendégház

A Vendégház két apartmanbóláll, melyek külön-külön és együtt is igénybevehetők. Alsó színten  ( 4+2 fő ) két egybenyíló szoba van négy ággyal, nappaliban két férőhely. 

Berendezése szülői örökségből származó paprasztbútorzat. Étkező/konyha, fürdőszoba áll rendelkezésre. Bejárata az alsó színt külön használata esetén a ház hátsó ( keleti ) oldala felől. 

Tetőtérben ( 4+2 fő ) két különálló szoba van, ( egyikben festett franciaágy, másikban kétkülönálló parasztágy ) nappaliban két férőhely. Mindkét színten fürdőszoba, földszínten étkező/konyha áll rendelkezésre. Bejárata az udvar felöl. 

Konyhák felszreltsége: gáztűzhely, hűtőszekrény, mikro, kenyérpirító, kávé/teafőző, konyhai eszközök. 
Árak:
3.500.- Ft-tól 4.000.- Ft/fő/éj
0-3 éves korig 900.- Ft/fő/éj
3-10 éves korig 2.500.- Ft/fő/éj
10-14 éves korig 3.000.- Ft/fő/éj

IFA mértéke: 100.- Ft/fő/éjszaka.

Fűtési felár: 500.- Ft/éj/apartman.
Hosszabb tartózkodás esetén árengedmény egyedi kalkulációval.

Képek a szálláshelyről: Múltidéző Vendégház és Porta adatlapja

Múltidéző Vendégház és Porta, 9942 Szalafő, Papszer 2.

Ajánlatkérés, kapcsolat felvételAjánlatkérés közvetlenül a szállástól

* - kötelezően kitöltendő mező

Ajánlatkérés a szállásadótól
A gombra kattintás után a rendszer elküldi a egyenesen szálláshelynek ajánlatkérését, üzenetét!
A válasz a megadott email címre fog érkezni!

A vendégházakról röviden

Vendégházak belföldönA vendégház általában egy vidéki szálláshely, a szállodánál, panziónál kisebb, egyszerűbb és olcsóbb megoldás utazni vágyók számára. Vendégházak az ország egész területén megtalálhatók, általában 1-2 család fér el kényelmesen egy vendégházban. Szinte mindig önellátó, de legtöbbször van konyha, hűtő és egyéb felszerelések, melyek segítségével egyszerűbbé válik a vendégházban való főzés, és az étkezés. Egy vendégházban nem mindig van wifi, de parkoló szinte mindenhol rendelkezésre áll. Vendégházak keresése országosan.