• 3762 Szögliget, Petőfi u. 18.
  Szállások     Szögliget     Potács Vendégház

Potács Vendégház - Szögliget

Szögliget, Potács Vendégház

Potács Vendégház, Szögliget


Szögliget gyönyörű természeti környezetben a Ménes-patak egyre szűkülő völgyében elhelyezkedő kis zsákfalu az Aggteleki karszt délkeleti részén. A falu jó kiindulópont a kirándulásokhoz, túrázásokhoz.

A vendégház a falu egyik legrégebbi és legcsendesebb utcájában található. Az erdőtől hatalmas gyümölcsöskert választja el.

A Potács Vendégház "kulcsos" vendégház, a kaputól az erdőig teljes egészében a vendég rendelkezésére áll. Fontos számunkra hogy a vendég jól érezze nálunk magát, ezért nem cél a minél több vendég egyszerre. (pl. 2 házaspár mind a két házat lefoglalhatja).

A portán 2 épületben fogadjuk a vendégeinket (kisház-nagyház).
Kisház: 1 szoba (2+1 fő) felszerelt konyha, fürdőszoba (zuhanyzó, WC, kézmosó) fedett előtér
Nagyház: 1 hálófülke (2 fő) fürdőszoba (zuhanyzó, WC, kézmosó) felszerelt konyha, nappali (2+2 fő) nyitott terasz

Étkezési lehetőség:
Önellátás: a konyhában minden megtalálható, amire szükség lehet (hűtőszekrény, mikrohullámú sütő, kávéfőző, kenyérpirító, edények, evőeszközök, étkészlet, poharak) A faluban több bolt található, rugalmas nyitva tartással. Napköziotthonos óvoda, előzetes megbeszélés alapján. Szögligeten a Ménes Büfé (egyéb étkezési lehetőség is, előzetes egyeztetés alapján) Szendrő (17 km) Ételbár, Becsali Csárda, Aggtelek (17 km) Baradla Étterem, Csepkő Hotel étterme, Jósvafő (13 km) Jósva Étterem, Patakparti falatozó, Tengerszem Szálloda étterme

Szolgáltatások
Grillezőhely, kerékpározás, kerékpárkölcsönzés, rádió a szobában, saját kert, TV a szobában, zuhanyozós szobák, családbarát, kisállat bevihető. A vendégek részére video és DVD lejátszó áll rendelkezésre. A teraszon kellemes pihenést nyújt egy kanapé, egy hintaágy, hintaszék. A kertben lehetőség van grillezésre, bográcsozásra, szalonnasütésre.

A parkolás megoldható a kissé lejtős udvaron, de a kapu előtt is biztonságos. A kapu előtti kis utat csak az ott lakók használják, a közlekedő úttól orgonasövény választja el.

Programok
A Gömör-Tornai Hagyományőrző Napok szinte egész évben kínál programot az idelátogatók számára, pl. Hagyományőrző Húsvét, Miskolci Nemzetközi Operafesztivál, Borsodi Művészeti Fesztivál.

Gömör-Tornai Fesztivál (egyhetes programsorozat), Gömöri Napok, Őszköszöntő koncert, Jósvafői Szüret, Óévbúcsúztató Operettgála, Szögligeten júliusban kerül sor a Derenki búcsúra, augusztusban falunapot tartunk.

A környék látnivalói:
1995-ben az Aggteleki- és Szlovák Karszt barlangjai felkerültek a természeti Világörökség listára. Legismertebb a Baradla (aggteleki bejárata). Több barlang, különböző túra keretében látogatható (Béke - Kossuth - Vass Imre - Rákóczi - Meteor).

Túravezetővel falusétát tehetnek Aggteleken és Jósvafőn. Speciális túra keretében megtekinthetik a Mohos-tavakat, amelyek egy képet adnak arról, hogy milyen lehetett a táj a jégkorszak után. A környező települések középkori eredetúek, számos kultúrtörténeti emlék maradt fenn.

Templomok (Jósvafő, Zubogy, Tornaszentandrás), várromok (Szádvár, Szendrő, Edelény), kastélyok, kúriák (Tornanádaska: Hadik-kastély, Hidvégardó: Gedeon-kúria, Ragály Balassa-kastély).

Gyalog- és kerékpártúrát
tehetnek kijelölt útvonalakon, tanösvényeken. Szlovákiában is számos látnivaló csalogatja a turistákat. (Krasznahorka vára, Betlér: Andrássy-kastély, Rozsnyó: Püspöki Székesegyház)

Cseppkövekben bővelkedő barlangokon túl különleges barlangok is találhatóak, mint a Dobsinai-jégbarlang vagy az Ochtinai-aragonitbarlang. A közelben van két határátkelő is Tornanádaska (20 km), Aggtelek (25km), Szögliget gyalogos és kerékpáros határátlépő pont.

Képek a szálláshelyről: Potács Vendégház adatlapja

Potács Vendégház, 3762 Szögliget, Petőfi u. 18.

Ajánlatkérés, kapcsolat felvételAjánlatkérés közvetlenül a szállástól

* - kötelezően kitöltendő mező

Ajánlatkérés a szállásadótól
A gombra kattintás után a rendszer elküldi a egyenesen szálláshelynek ajánlatkérését, üzenetét!
A válasz a megadott email címre fog érkezni!