• 8251 Zánka, Villasor u. 41.
  • 30/977-3227
  Szállások     Zánka     Prim-Túra Üdülő

Prim-Túra Üdülő - Zánka

Zánka, Prim-Túra Üdülő

Prim-Túra Üdülő, Zánka


Üdüljön Zánkán, a domboldalt borító csererdőben, kb. 800 m-re a Balatontól, festői, csendes, nyugodt környezetben, egyszerű berendezésű, komfortos faházainkban!

Az áprilistól szeptemberig üzemelő házakhoz nyársaló-helyek, hinták, pingpongasztalok, lengőtekék tartoznak. A faházakból álló parkosított üdülő területén étterem és vegyesbolt is található.

A közös rendezvények részére klubszobát tartunk fenn.

Horgászvendégeink számára a strandhoz közeli nádasban stéget és csónakokat is biztosítunk.

Szobák:
2, 4, 5 ágyas, pótágyazható szoba, főzőkellékekkel jól felszerelt főzősarok, zuhanyzó, WC, terasz asztallal, székekkel, hűtőgép, színes TV.

Árak a letölthető fájlok között találhatók (lap alján)!

Az árak az IFA-T is tartalmazzák!

Ellátás:
Az üdülő területén működő étteremben egyaránt megoldható teljes ellátás, félpanzió, vagy csak a reggeli a vendégek igényei szerint. Lehetőség van önellátásra is a házakban lévő felszerelt konyhák segítségével.

Szolgáltatások:
Borozó, borkóstolás, csónakkölcsönzés, csoportok részére kedvezmény, drinkbár, étterem, evezős sport, csónakázás, felszerelt konyha, halászat, horgászat, horgászat, játszótér, gyermekjátszó, kávézó, kerékpározás, nemdohányzó szobák, pingpongasztal, reggeli, saját kert, saját parkoló, söröző, TV a szobában, zárt parkoló, zuhanyozós szobák, családbarát, bababarát, üdülési csekk elfogadás

Megközelíthetőség:
Autóval érkezve a 71-es főútról letérünk a centrum felé, majd az első utca balra a Villasor utca, melyen végighaladva a 41. számnál lévő nagykapun betérünk a Zánkai Üdülő Egyesület (ZÜE) területére. Itt a Bakonyi Erőmű üdülőjét keressük.
Vonattal érkezve a Zánka-Köveskál vasútállomáson kell leszállni.

Programok:
Azoknak ajánljuk Zánkát, akik kíváncsiak még a hajdani halászfalvak hamisítatlan hangulatára, de nem akarják nélkülözni a jól kiépített, vendégcsalogató strandok kényelmét, szolgáltatásait sem.

Zánka strandja különösen barátságos nemcsak mérsékelt árú, de remekül főző éttermeivel, ahol a széles választékú menü mellé kitűnő zánkai borokat kínálnak, hanem egyedülállóan árnyas partja miatt is. Hatalmas fák alatt pihenhetnek a tűző nap elől menekülő fürdőzők, s a gyerekeket ízléses fajátékok között kiépített homokozók várják. Ezen a strandon kizárt a napszúrás veszélye!

Alkonyatkor a horgászok veszik birtokukba a strandot.

A visszatérő vendégek tudják, hogy a zánkai strand a környék legjobb horgászhelye. Júliusban a halászhagyományokat ápoló egyre híresebb Zánkai Halásznapok emlékeztetnek a község múltjára.

Felhívjuk a természetjárók és a kirándulások kedvelőinek figyelmét arra, hogy Zánka mindenhez közel van, amit az északi parton érdemes megnézni!

Nem kell drága szállodára, apartman-házra költenie, ha nyaralása alatt élvezni akarja a Balaton északi partjának örömeit.

Kirándulások Zánkáról:
Séta a Hegyestűre (337 m) 1 óra 20 perc alatt szőlők között jutunk fel a hegy csúcsára (gépkocsival is járható), ahol igen szép a kilátás (Badacsony, Keszthelyi-hegység, Köveskáli-medence…) Hegyestű-Monoszló: A Hegyestű alól kiinduló Horog-völgyön át érhető el a szép fekvésű Monoszló község.
Zánka-Vérkút-Ságpuszta (50 perc)
Zánka-Szentbalázs-Szentantalfa (3 óra 20 perc). Az előbbi kirándulást meghosszabbítva gyönyörű túrát tehetünk a zöld jelzés mentén.
A Káli- medence kijárójának nevezett Zánkáról gyalogtúrával is megközelíthető a Déli-Bakony híressége, Nagyvázsony. Kinizsi Pál útjának nevezik ezt a túrát (21 km, 6 óra).
Szép tájakon, történelmi emlékeket érintve vezet a Balaton-felvidék egyik legváltozatosabb, legtöbb látványosságot nyújtó útja.
Zánkáról a legszebb és a legrövidebb úton közelíthetjük meg a "Művészetek völgyét" tündéri kis falvaival, s annak "fővárosát", Kapolcsot. Ezt a vidéket nemcsak a rendezvénysorozat idején érdemes meglátogatni! Gyalogtúrával az út 17 km (4 óra 45 perc).
A jelzés felvezet a Hegyestű csúcsára, majd a Fekete-hegyre, s ezt átszelve Kapolcsnál végződik.
A kirándulni vágyóknak gépkocsival érdemes felkeresni a történelmi és kulturális örökségben kimeríthetetlenül gazdag Tihanyt (15 km) és a szőlőtőkék ezreivel borított, méltóságteljes Badacsonyt nemes, tüzes boraiért és már a hangulatos borpincék kertjeiből elénk táruló panoráma kedvéért is.
Badacsonyból már csak egy ugrás (11 km) a Tapolcai-medence legbájosabb kirándulóhelye: Szigliget. Főtere olyan, mint valamelyik francia kisváros tere a Földközi-tenger mellékén, s regényes tája a festői várrommal, a hegyoldalon felkúszó fehérfalú házakkal , zöldellő dombjaival feledhetetlen élményt nyújt.

Képek a szálláshelyről: Prim-Túra Üdülő adatlapja

Prim-Túra Üdülő, 8251 Zánka, Villasor u. 41.

Ajánlatkérés, kapcsolat felvételAjánlatkérés közvetlenül a szállástól

* - kötelezően kitöltendő mező

Ajánlatkérés a szállásadótól
A gombra kattintás után a rendszer elküldi a egyenesen szálláshelynek ajánlatkérését, üzenetét!
A válasz a megadott email címre fog érkezni!