• 9635 Zsédeny, Rákóczi utca 31.
  Szállások     Zsédeny     Maróthy Kúria

Maróthy Kúria - Zsédeny

Zsédeny, Maróthy Kúria

Maróthy Kúria, Zsédeny


Két gyógyfürdő - Sárvár és Bük - között, 2 hektáros kertben várja Önt a nyugalom, csend, béke szigete!
A nyugalom, csönd, béke szigete! Szeretne madárcsicsergésre ébredni ?! Ha igen, akkor itt a helye!

Közel a városokhoz, gyógyfürdőkhöz, de egy aprócska, csendes faluban található a Maróthy kúria, Vas megyében, Zsédeny községben, a 84-es főút mellett. A Maróthy Kúria újra szeretettel fogadja vendégeit, a régi tulajdonos üzemeltetésében.

Összesen 10 db két- és háromágyas, fürdőszobás szobánk van, továbbá 2 db családok elhelyezésére alkalmas 2 szobás, fürdőszobás lakrész várja kedves vendégeinket.
Két éttermünket mozgáskorlátozott vendégeink a számukra kialakított feljárón keresztül is megközelíthetik.Nálunk biliárd, csocsó, kártyaszoba, kerékpárkölcsönzés, kerti grill, hinta, homokozó, 20 000m2 kert várja a pihenni vágyókat.Helyben van lovaglási, kocsikázási lehetőség. Az épületben internethozzáférés biztosított. Ha mégis inkább kimozdulna, 10-12 km-es távolságra vannak Sárvár, Bükfürdő, Szeleste és Celldömölk gyógy- és wellnessfürdői. Továbbá vadászat, horgászat és golf a környező településeken.
Kirándulás, látnivalók a környéken: Sárvár - Nádasdy vár, Szeleste kastély, Sopron, Szombathely, Bécs (100 km) Sárvár, Kám, Szeleste arborétumok.

A nyugalom szigete rohanó világunkban...
Vas megyében, a Balatonhoz vezető 84. sz. út 74. kilométerkövénél található az alig 250 fős Zsédeny.
A Káldy-Maróthy-család 1890-ben romantikus eklektikus stílusban épített nyárilakja-kúriája korabeli bútorokkal berendezve ma a vasi vidék nyugalmát sugározza ide csábult vendégeinknek, ma is pihenésre szolgál, ajtaja minden kedves vendég előtt nyitva áll.

20.000 nm-es arborétumos gondozott ősparkja a pihenésre, csöndre, nyugalomra vágyóknak ideális hely, de lehetőséget nyújt szabadtéri előadások, hangversenyek és kerti mulatságok megrendezésére is.

A kúriától 10-15 kilométerre találhatók: Bükfürdő, Sárvár, Szeleste és Celldömölk gyógy- és wellnessfürdői, mind messzi földön híres gyógyhatású termálvizéről.

A szobák fürdőszobásak, TV-vel (szobákban 3 alapprogrammal, a hallban és az emeleti társalgóban 35 csatornával), hűtővel ellátottak, mind más, egymástól különböző, de mégis a romantikus eklektikus stílust és életfelfogást jellemző korabeli bútorokkal és berendezési tárgyakkal vannak berendezve.

A konyha és két étterme (40- 40 fő), különterme (15 fő), nyáron terasza (40 fő), grill sütője egész évben reggeltől estig nyitva áll, ínyencségekkel és különlegességekkel, valamint minden reggel büféreggelivel várja vendégeinket.

A múltat idéző elegáns termek, valamint a Vadász-különterem különleges és egyedi lehetőséget nyújtanak rendezvények, családi összejövetelek lebonyolítására.

80 főig ajánljuk belső termeinket, 150-200 főig pedig ősparkunk kisebb konferenciák, tanácskozások, tréningek, továbbképzések, termékbemutatók, partnertalálkozók, vállalati és céges összejövetelek, vállalati kirándulások, rendezvények, étkezések színhelyéül.

Saját parkolóval.

Esküvők egyedi helyszíne, belső termeiben 2 x 40 fő helyezhető el,
a 2 hektáros kert pedig létszámkorlát nélkül akár 150-200 fős sátras esküvőket is befogad.

Az épület külső arculata nagyon jól harmonizál a külső környezettel. A kúria főbejárata előtti kocsialáhajtót elől négy, hátul kettőfejezetes négyzet-keresztmetszetű oszlop tartja. A főbejárat mellett balról és jobbról a Maróthy család címere látható a falba építve. Az épületegyüttes sarkait fiáléra emlékeztető, tornyocskák díszítik. A pincelejáró bejárati ajtaja rizalitszerű lépcsős pártázattal. Nyílászárói keresztezettek, ablaki diszkrét könyöklővel és törtíves vagy derékszögben megtört szemöldökkel díszítettek. Az ajtók több helyen félköríves záródásúak. A kúria alaprajza kereszttengelyes, tetőzete kontyolt nyeregtető.

Képek a szálláshelyről: Maróthy Kúria adatlapja

Maróthy Kúria, 9635 Zsédeny, Rákóczi utca 31.

Ajánlatkérés, kapcsolat felvételAjánlatkérés közvetlenül a szállástól

* - kötelezően kitöltendő mező

Ajánlatkérés a szállásadótól
A gombra kattintás után a rendszer elküldi a egyenesen szálláshelynek ajánlatkérését, üzenetét!
A válasz a megadott email címre fog érkezni!