• 7477 Zselickisfalud - Kardosfa, 064/1 hrsz.
  • 30/2047 278
  Szállások     Zselickisfalud-Kardosfa     Hotel Kardosfa

Hotel Kardosfa - Zselickisfalud-Kardosfa

Zselickisfalud-Kardosfa, Hotel Kardosfa

Hotel Kardosfa, Zselickisfalud-Kardosfa


Kardosfa - a valamikori Esterházy erdészlak, majd vadászház - a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. egyik, a Zselici dombvidék 8.300 ha nagyságú vadászterületén, a Zselici Tájvédelmi Körzetben, Kaposvártól 20 km-re található.

A dombvidéki táj rendkívül változatos, az erdő egy összefüggő egységet alkotva szinte a rengeteg érzetét kelti. Ebben a különleges, varázslatos környezetben épült az egykori vadászház bővülésével az új Ökoturisztikai és Konferenciaközpont. A háromcsillagos hotelben kialakításra került 23 db szoba 48 férőhellyel, továbbképzések, konferenciák, állófogadások, szakmai, vállalati és családi rendezvények helyszínéül szolgáló max. 60 fős - modern technikával felszerelt - konferenciaterem, továbbá a szálloda része egy 56 fő befogadására alkalmas étterem is.

A Zselic térsége Magyarország egyik legkevésbé fényszennyezett területe. A Nemzetközi Csillagoségbolt-park (International Dark Sky Park) címet a Csillagoségbolt Szövetség alapította. Európában elsőként a Zselici Tájvédelmi Körzet nyerte el ? a skóciai Galloway parkkal közösen ? ezt az elismerést 2009. november 16-án. Miért van szükség ilyen parkok létrehozására? Az elmúlt évtizedekben rohamosan csökkent azon területek mérete, ahonnan a csillagos égbolt, a Tejút, zavaró fényektől mentesen látható. Az emberi települések és létesítmények növekedésével a felesleges fénykibocsátás is egyre növekszik. Ennek az a következménye, hogy a csillagos égbolt látványa eltűnik. A csillagos égbolt az emberiség kulturális örökségének is része, az éjszakai ég látványát is meg kell óvni a jövő nemzedékei számára. Mindezeken túl nagyon sok faj él a természetben ? pld rovarok, madarak, denevérek ? amelyeket zavar az ember által telepített mesterséges fényforrások által a természetbe kibocsátott fény. A magyarországi csillagoségbolt park program 2006-ban indult, a fényszennyezés témakörében Pécsett megrendezett konferencián, amelyen együttműködési megállapodást kötött a Magyar Csillagászati Egyesület és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a zselici kezdeményezésről. Hároméves előkészítés, a folyamatos mérések, a felek együttműködésének eredménye, hogy Európában elsőként terjesztették fel a Zselici Tájvédelmi Körzetet a nemzetközi csillagoségbolt-park címre 2009. szeptember 18-án.
A  "Sötét Égbolt" megőrzését célozza a Kardosfa Hotelben felszerelt lámpatestek formája, mennyisége és világítás hatékonysága, amelyet a Magyar Csillagászati Egyesület elfogadott. (http://www.darksky.org/, http://www.mcse.hu/)

Bízunk benne, hogy honlapunk felkelti érdeklődését szállodánk iránt és személyesen is meggyőződik majd arról, hogy a csendes, nyugodt erdei környezetben mennyi lehetőséget tudunk Önnek nyújtani kikapcsolódásához, pihenéséhez, vagy rendezvénye lebonyolításához.

Reméljük, hogy Önt is mihamarabb vendégeink között üdvözölhetjük!

Szobák

A szállodában egyágyas (2 db), kétágyas (17), háromágyas (2 db) szobákban, apartmanban (1 db), családi szobában (1 db) tudjuk kedves vendégeinket elhelyezni.
A 23 db szobából 5 db-hoz rendes erkély, kettő szobához franciaerkély tartozik, amelyek a hotel parkjára néznek.
Minden szobához zuhanykabinos vagy fürdőkádas fürdőszoba, minibár, telefon, televízió tartozik. Az értékek elzárására a recepción található széfben van lehetőség.

Vadász szobák

Az egykori vadászház földszintjén alakítottunk ki kétágyas szobákat vadász vendégeink részére.
A szobákhoz zuhanykabinos ill. bidével felszerelt fürdőszoba, minibár, telefon, televízió és fegyverszekrény tartozik.

A szállodai szobákban mindenhol 0,9*2,0 m méretű ágyak állnak rendelkezésre, a 21-es számú családi szobában 2 db egyszemélyes ágy mellett egy 1,5*2,0 m méretű franciaágy is található. A családi szobán kívül egyik szobánk sem franciaágyas, erre a célra az egyszemélyes ágyak összetolhatóak.

Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy a szobák nem légkondicionáltak.  Légkondicionáló berendezés az étteremben és a konferenciateremben található csak.

A szobák érkezés napján délután 14 h-tól foglalhatók el.
Elutazás napján a kijelentkezés időpontja 11 h.

Amennyiben a távozás napján nincs új foglalás a szobára, akkor a szoba elhagyása díjmentesen 11 h-nál később is lehetséges. Erről tájékoztatás a recepción kérhető.

Szolgáltatások / Wellness

Az uszodatér(úszómedence, jakuzzi, finn szauna, infra szauna) nyitva tartása: 9-20 h

Úszómedence: A szálloda wellness részlegében található az 50 m2 vízfelületű, 1,5 m mély úszómedence. Mind a medence melletti nyugágyak, mind a fürdőtér szabadtéri terasza nyújt lehetőséget a pihenésre, napozásra, és kikapcsolódásra. Napozás közben egy kis hűsítő fogyasztható az étterem teraszán.

Jacuzzi: A melegebb vízhőfok és víz alatti masszázs kedvelői az úszómedence melletti 4 személyes pezsgőfürdőben merülhetnek el.

Szaunák: A fürdőtérben alakítottuk ki a szaunahelyiségeket. A szaunázás kedvelőinek finn és infraszaunában is van lehetőségük relaxálni.

Szolárium: A barnulni vágyóknak ajánljuk állószoláriumunkat.

Teniszpálya: A hotel parkjában a szálloda vendégei díjmentesen vehetik igénybe a teniszpályát. Igény esetén a felszerelést biztosítjuk.

Masszázs: Vendégeink az alábbi masszázsfélék közül tudnak választani. Kérjük, hogy masszázsigényüket szobafoglaláskor jelezni szíveskedjenek. Időponttal kapcsolatban keresse a recepciós kollegát.

Mézes masszázs 5 500Ft/40 perc
Relaxáló, frissítő masszázs 5 300 Ft/40 perc
Csokis masszázs 5 300 Ft/40 perc
Talpmasszázs 3 600 Ft/20 perc

Fürdőköpeny és szauna törölköző kölcsönzés: Kaució ellenében a recepción kérhető fürdőköpeny és szauna törölköző. (1000 Ft/fő/fürdőköpeny, 300 Ft/fő/szauna törölköző) Távozáskor a kaució visszafizetésekor a recepción kérjük leadni a textíliákat.

(Fürdőköpenyt tartalmazó csomagajánlatainkra ez nem vonatkozik.)

Nem szállóvendégeinktől előzetes bejelentkezést kérünk a medencék és a szaunák igénybe vételére.
A szállóvendégekre és a szálloda programjára tekintettel csak korlátozott számban tudunk fürdővendéget fogadni. Nagyobb kihasználtság esetén a medencetér nagyságát tekintve előfordulhat, hogy nem tudjuk fogadni fürdővendégeinket.

Képek a szálláshelyről: Hotel Kardosfa

Hotel Kardosfa, 7477 Zselickisfalud - Kardosfa, 064/1 hrsz.

Ajánlatkérés, kapcsolat felvételAjánlatkérés közvetlenül a szállástól

* - kötelezően kitöltendő mező

Ajánlatkérés a szállásadótól
A gombra kattintás után a rendszer elküldi a egyenesen szálláshelynek ajánlatkérését, üzenetét!
A válasz a megadott email címre fog érkezni!