• 8911 Kiskutas, Fő út 61.
 • (06-20) 360-5750
  Szállások     Kiskutas     Benkő Vendégház

Benkő Vendégház - Kiskutas

Kiskutas, Benkő Vendégház

Benkő Vendégház, Kiskutas


A Benkő Vendégház Zalaegerszegtől 6 kilométerre, Kiskutas községben szeretettel várja vendégeit.
Az Őrségtől 25 kilométerre igazi falusi környezetben pihenhetnek, az 1890-ben épült parasztház hűs falai között azok, akik vidéki friss levegőre, madár csicsergésre vágynak.
Kiskutas dombokon fekszik, kettészeli egy dús füvű rét a Szentmárton patakkal, elválasztva a község másik részétől, a Kálócfa nevű, ma már a lakosság számában és gazdagságában is örvendetesen fejlődő falurésztől. A község különös értéke a tiszta levegő, a csend, a tiszta vizű patak, a kutak, források kristálytiszta hideg vize. Igazi pihenésre, gyermekek egészséges nevelésére, a természet megismerésére, csatangolásokra, kirándulásokra, az öregkor békés eltöltésére alkalmas hely. Göcsej girbe-gurba dombjaitól ugyan elüt, annak egy megszelídültebb, a vasi Kemeneshát tájegységbe átmenő részének tekinthető. Dombhátak, enyhe hajlatos lankák veszik körül a falut északról pedig Vas megye déli szélének vonala határolja.

A vendégház két részből áll:

Egy felújított fagerendás parasztház, ahol egy kettő és egy négyágyas szoba, jól felszerelt konyha, zuhanyzós fürdőszoba/WC, a ház előtt nyitott terasz található, ami kiválóan alkalmas kisgyermekes családok fogadására.

Férőhely: 6+1pótágy

A parasztházat mozgáskorlátozottak is igénybe tudják venni !

Mellette egy 2003-ban épült kétszintes új vendégház található, amit szobánként is lehet foglalni. Igényesen berendezett kétszemélyes szobák (4 szoba, szintenként kettő), melyekhez fürdőszoba és tv tartozik, és mindegyike pótágyazható. Szintenként egy-egy jól felszerelt konyha és a ház előtt egy nyitott terasz található.

Férőhely: 8+5 pótágy

Összesen pótágyakkal együtt 20 főt tudunk elszállásolni.

A vendégházat nagy füvesített udvar és virágos kert veszi körül, ahol parkoló, hinta, pingpong asztal, kosárlabda palánk, homokozó, lengőteke található. Az udvaron a fák között kerti ház, udvari kemence és szabadtéri tűzrakó hely áll a vendégek rendelkezésére.

Szolgáltatások

A vendégek részére igény szerint étkezést biztosítunk, megismertetve Önökkel az igazi zalai ízeket.

Az udvaron található kemencében a vendégekkel közösen házi kenyeret, langallót, rétest, pecsenyéket, a gyerekeknek mákos gubát süthetünk. A kemencéből kivett langallót bedörzsöljük fokhagymával, házi zsírral és tejföllel megkenjük, a tetejét reszelt sajttal megszórjuk és melegen fogyasztjuk.
A sülő kenyér illata és a frissen sült langalló íze felejthetetlen élményt nyújt mindenki számára.

Kenyérsütés mellett még egy jó bográcsost is főzhetünk, amit a házigazda saját készítésű borával le is öblíthetünk. Legyen Ön is a vendégünk!

Az igazi falusi környezetet ismerhetik meg a gyerekek az udvarunkban élő állatok simogatásával és etetésével. (nyuszik, csirkék, tyúkok, kakasok, pulykák, bárányok, kutyák, cicák, póni csikó)
Igénybe vehető eszközök: gáztűzhely, mikro, hűtőszekrény, kenyérpirító, kávéfőző, edények, tányérok, poharak, evőeszközök

Programlehetőségek és nevezetességek a közelben:

 • Zalaegerszeg városnézés 8 km
 • Göcseji falumúzeum 8 km
 • Bazitai TV torony 10 km
 • Gébárti Kézművesház 7 km
 • Szűz Mária műemlék kápolna Kiskutas-Kálocfapuszta 2 km
 • Egervári Várkastély 10 km
 • Őrség 25 km
 • Göcseji falvak 15 km
 • Gébárti termálfürdő, Aqua City (12 db óriás csúszda) 7 km
 • Hévízi tófürdő Balaton 50 km
 • Gersekaráti tó, szabadstrand, horgászás 12 km
 • Lenti termálfürdő 55 km
 • Kehidakustányi termálfürdő 30 km
 • Zalakarosi gyógyfürdő 35 km

Megközelíthetőség
Budapestről az M7-es autópályán Balatonszentgyörgyig, onnan a 76-főúton Zalaegerszegig, majd a második körforgalomnál jobbra Körmend felé, kb. 5 km-re a Nagykutasi leágazónál jobbra és az első falu Kiskutas.

Képek a szálláshelyről: Benkő Vendégház adatlapja

Benkő Vendégház, 8911 Kiskutas, Fő út 61.

Ajánlatkérés, kapcsolat felvételAjánlatkérés közvetlenül a szállástól

* - kötelezően kitöltendő mező

Ajánlatkérés a szállásadótól
A gombra kattintás után a rendszer elküldi a egyenesen szálláshelynek ajánlatkérését, üzenetét!
A válasz a megadott email címre fog érkezni!