• 3242 Parádsasvár, Ságvári u. 27.
  • 06-20-483-0221
  Szállások     Parádsasvár     Holló Apartman

Holló Apartman - Parádsasvár

Parádsasvár, Holló Apartman

Holló Apartman, Parádsasvár


Parádsasvár a 24-es számú főút mellett helyezkedik el. Gyönyörű földrajzi, természeti környezetben fekszik a Mátra északi oldalán. A falu Galyatetőtől keletre, a parádi katlan felső végében elnyúló 400 méter magas fennsíkon helyezkedik el. A faluból szemet gyönyörködtető kilátás nyílik az őt körbe ölelő hegycsúcsokra, azaz a Mogyorós-oromra, a Nagy-Lipótra, Galyatetőre, Bagolykőre, a Csór-hegyre, a Vadak-ormára, a Hármas-tetőre és a Vár hegyekre.

Szállás

3 napraforgós apartman önálló családi házban, kényelmes, nyugodt, csendes pihenőkerttel és parkolási lehetőséggel!
Gondozott kert tartozik az épülethez, kiépített bográcsozó, kerti bútorok.

A szálláshely idényszerűen üzemel, étkezést nem tudunk biztosítani.

Szobák száma: 2
Férőhelyek száma: 5 + 1 pótágy
Fürdőszoba, WC: 1
Konyha-étkező: 1
Terasz: 2

Az apartmanban rendelkezésre áll: gáztűzhely, mikró, hűtő, kávé-tea főző, vasaló,kabel TV. Az apartmannal szemben található a Szérűn boltocska, ahol többek közt láthatók az Üveggyárban egykor használt munkaeszközök töredéke, valamint kemencekövek is.

Helyi látnivalók

A Mátra északi bércei között üvegkristályként tündököl Parádsasvár. A mintegy 510 fő körüli állandó lakos, de ennél sokkal több üdülőként időszakosan itt élő ember méltán büszke a nyugodt, tiszta, csendes környezetre. Kastély: 1881-ben épült meg a Károlyi kastély Ybl Miklós tervei alapján. Ma már régi pompájában Kastélyhotel Sasvár néven várja és fogadja a vendégeket

Ivócsarnok: Az üdülőfalu idegenforgalmi látnivalói közé tartozik a Kastély szomszédságában található, szintén Ybl Miklós által tervezett Ivócsarnok és St. Hubertus Panzió. A kénhidrogént tartalmazó szénsavas gyógyvíz vulkáni utóhatások terméke, mely kiválóan alkalmas emésztési zavarok kezelésére.

Ősjuhar: Parádsasvár közelében a 24-es számú főúton a híd mellett hatalmas juhar áll. A faj egyedülálló példány, nem szaporítható. Igen jelentős természetvédelmi értéket képvisel.

Kultúrház:
A Művelődési házat a Millenium alkalmából újították fel 2000-ben. A gyönyörű épületben különböző rendezvények és bálok kerülnek megrendezésre.

Üveggyártás: A híres Üveggyárnak ma már csak a maradványait lehet látni. Azonban a hagyomány megőrzésére üvegcsiszoló manufaktúra működik a László ólomkristály műhelyben, ahol megismerkedhetnek a kihalófélben lévő ősi kézműves mesterséggel, valamint a környező erdőkből származó, speciálisan kezelt gyökérkülönlegességek és ásványok is ki vannak állítva. A népművészet iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk az üzletben megvásárolható, palóc népviseleti ruhákba öltöztetett babákat. Az üzlet és a műhely az Arany János u. 13. szám alatt található, pár percnyire az apartmantól. Az üzlet minden nap 8-tól 20 óráig várja a vendégeket!

Képek a szálláshelyről: Holló Apartman adatlapja

Holló Apartman, 3242 Parádsasvár, Ságvári u. 27.

Ajánlatkérés, kapcsolat felvételAjánlatkérés közvetlenül a szállástól

* - kötelezően kitöltendő mező

Ajánlatkérés a szállásadótól
A gombra kattintás után a rendszer elküldi a egyenesen szálláshelynek ajánlatkérését, üzenetét!
A válasz a megadott email címre fog érkezni!