• 3242 Parádsasvár, Ságvári u. 27.
  • 06-20-483-0221
  Szállások     Parádsasvár     Holló Apartman

Holló Apartman - Parádsasvár

Parádsasvár, Holló Apartman

Holló Apartman, Parádsasvár


Parádsasvár a 24-es számú főút mellett helyezkedik el. Gyönyörű földrajzi, természeti környezetben fekszik a Mátra északi oldalán. A falu Galyatetőtől keletre, a parádi katlan felső végében elnyúló 400 méter magas fennsíkon helyezkedik el. A faluból szemet gyönyörködtető kilátás nyílik az őt körbe ölelő hegycsúcsokra, azaz a Mogyorós-oromra, a Nagy-Lipótra, Galyatetőre, Bagolykőre, a Csór-hegyre, a Vadak-ormára, a Hármas-tetőre és a Vár hegyekre.

Szállás

3 napraforgós apartman önálló családi házban, kényelmes, nyugodt, csendes pihenőkerttel és parkolási lehetőséggel!
Gondozott kert tartozik az épülethez, kiépített bográcsozó, kerti bútorok.

A szálláshely idényszerűen üzemel, étkezést nem tudunk biztosítani.

Szobák száma: 2
Férőhelyek száma: 5 + 1 pótágy
Fürdőszoba, WC: 1
Konyha-étkező: 1
Terasz: 2

Az apartmanban rendelkezésre áll: gáztűzhely, mikró, hűtő, kávé-tea főző, vasaló,kabel TV. Az apartmannal szemben található a Szérűn boltocska, ahol többek közt láthatók az Üveggyárban egykor használt munkaeszközök töredéke, valamint kemencekövek is.

Helyi látnivalók

A Mátra északi bércei között üvegkristályként tündököl Parádsasvár. A mintegy 510 fő körüli állandó lakos, de ennél sokkal több üdülőként időszakosan itt élő ember méltán büszke a nyugodt, tiszta, csendes környezetre. Kastély: 1881-ben épült meg a Károlyi kastély Ybl Miklós tervei alapján. Ma már régi pompájában Kastélyhotel Sasvár néven várja és fogadja a vendégeket

Ivócsarnok: Az üdülőfalu idegenforgalmi látnivalói közé tartozik a Kastély szomszédságában található, szintén Ybl Miklós által tervezett Ivócsarnok és St. Hubertus Panzió. A kénhidrogént tartalmazó szénsavas gyógyvíz vulkáni utóhatások terméke, mely kiválóan alkalmas emésztési zavarok kezelésére.

Ősjuhar: Parádsasvár közelében a 24-es számú főúton a híd mellett hatalmas juhar áll. A faj egyedülálló példány, nem szaporítható. Igen jelentős természetvédelmi értéket képvisel.

Kultúrház:
A Művelődési házat a Millenium alkalmából újították fel 2000-ben. A gyönyörű épületben különböző rendezvények és bálok kerülnek megrendezésre.

Üveggyártás: A híres Üveggyárnak ma már csak a maradványait lehet látni. Azonban a hagyomány megőrzésére üvegcsiszoló manufaktúra működik a László ólomkristály műhelyben, ahol megismerkedhetnek a kihalófélben lévő ősi kézműves mesterséggel, valamint a környező erdőkből származó, speciálisan kezelt gyökérkülönlegességek és ásványok is ki vannak állítva. A népművészet iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk az üzletben megvásárolható, palóc népviseleti ruhákba öltöztetett babákat. Az üzlet és a műhely az Arany János u. 13. szám alatt található, pár percnyire az apartmantól. Az üzlet minden nap 8-tól 20 óráig várja a vendégeket!

Képek a szálláshelyről: Holló Apartman adatlapja

Holló Apartman, 3242 Parádsasvár, Ságvári u. 27.

Ajánlatkérés, kapcsolat felvételAjánlatkérés közvetlenül a szállástól

* - kötelezően kitöltendő mező

Ajánlatkérés a szállásadótól
A gombra kattintás után a rendszer elküldi a egyenesen szálláshelynek ajánlatkérését, üzenetét!
A válasz a megadott email címre fog érkezni!

Az apartmanokról általában

Apartmanházak, apartmanok belföldönAz apartman egy kényelmes különálló lakrész, amely több, igényesen berendezett helyiségből álló épületrész vagy lakosztály. Az apartman egy nagyobb épület önálló épületrésze, illetve egy szálloda egyben kiadható lakrészét is hívhatjuk apartmannak. Gyakran egymás mellett több apartman is található, akár több emeletes épületben, szállodában, vagy egyszintes apartmanházban. Sok helyen egymás mellett állnak az apartmanok, erkéllyel és szép kilátással. Egy négytagú család általában kényelmesen elfér egy apartmanban. Ez az egyik legnépszerűbb szálláshely típus, sokan keresnek apartmant. Az ország bármely részén található kiadó apartman.