• 5540 Szarvas, I. kk. 9.
  Szállások     Szarvas     Szarvasi Arborétum

Szarvasi Arborétum - Szarvas

Szarvas, Szarvasi Arborétum

Szarvasi Arborétum, Szarvas


Szarvasi Arborétum – Vendégház

 

            Magyarország legnagyobb arborétuma a Szarvas-Békésszentandrási-holtág partján terül el, összesen 82 hektáron. Gróf Bolza Pál a Körösök szabályozása után, az 1880-as évek végén kezdte meg azt a nagyobb arányú telepítést, amely során számos növényritkaságot hozott, hozatott a világ számos tájáról. Az itt élő fásszárú gyűjtemény több, mint 1600 féle növénykülönlegességből áll.

A csodálatos térharmóniájú tájképi kert dús facsoportjai és nyírott gyepfelületei az év minden szakaszában üdítő élményt nyújtanak a természetet kedvelő látogatóknak, amelyet a tavaszi virágzás és az őszi lombszíneződés tesz varázslatossá.

Az Arborétum jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem felügyelete alatt áll. Az általános fenntartási munkák, a kutatás és az oktatás mellett kiemelt szerepet kap az idegenforgalom.

Az arborétumi vendégház ajtaja egész évben nyitva áll a szállást keresők előtt, amely az angol tájkert belsejében található. Maximális befogadó képessége14 fő, 8 konfortos szobában elhelyezve.

            A nálunk megszálló vendégek bepillantást nyerhetnek a kert éjszakai életébe, illetve lehetőségük nyílik a hajnali napfelkelte megtekintésére, a pávák ébresztő hangja mellett.

 

 

 

 

Képek a szálláshelyről: Szarvasi Arborétum adatlapja

Szarvasi Arborétum, 5540 Szarvas, I. kk. 9.

Ajánlatkérés, kapcsolat felvételAjánlatkérés közvetlenül a szállástól

* - kötelezően kitöltendő mező

Ajánlatkérés a szállásadótól
A gombra kattintás után a rendszer elküldi a egyenesen szálláshelynek ajánlatkérését, üzenetét!
A válasz a megadott email címre fog érkezni!